1949. december 22.-én megszülettek a Gibb ikertestvérek

71 ÉVE, 1949. DECEMBER 22.-ÉN MEGSZÜLETTEK A GIBB IKERTESTVÉREK, AKIK BRIT ZENÉSZEKKÉNT A BEE GEES ALAPÍTÓI VOLTAK.

"A hibátlan háromszólamú ének és a gyönyörű melódiák tulajdonosai"

Kalandos gyerekkora volt a három híres Gibb fivérnek, a Gibb család gyökerei Manchesterbe nyúlnak vissza, majd nem sokkal ezután a család elköltözött Man szigetére, ahol megszületett Barry 1946. szeptember 1-jén (8 óra 45 perckor), valamint az ikrek, Robin és Maurice 1949. december 22-én (3 óra 15 perckor, illetve 3 óra 50 perckor), mindhárman a Jane Crookall Maternity Home-ban. Volt még egy nővérük Lesley Gibb és egy kisöccsük Andy Gibb.

1958 augusztusában a Gibb család az új élet reményében felkerekedett, és felszállt egy Ausztráliába induló hajóra és itt indult el a Gibb testvérek zenei karrierje. Első kislemezük mérsékelten sikeres volt, de Barry kezdeményezésére ekkor vették fel a Bee Gees nevet, ami a Brothers Gibb rövidítése volt. 1967-ig még 11 kislemez látott napvilágot, s végre a "Spicks And Specks" listavezető lett. Ausztráliában elérték a csúcsot, s megismerkedtek egy Robert Stigwood nevű menedzserrel, aki még 1967-ben a Beatles vetélytársaként Angliába vitte a fiúkat. Dobosnak a volt gyermekszínész Colin Petersent szerződtette, majd már Londonban csatlakozott hozzájuk Vince Melouney nevű szintén ausztrál gitáros.

Szinte azonnal megjelentek Angliában és az USA-ban is a "New York Mining Disaster 1941" című számmal. Ezt követte a "To Love Somebody", és a "Holiday" című slágerük, majd a "Massachusetts" brit listaelső lett. Ezután megjelent első nagylemezük a meglepő "The Bee Gees 1-st" címmel, majd ezt követte a "Horizontal" című LP. 1968-ban. Ettől kezdve ontották a slágereket, s csak a legnagyobbakat említve, a World, a Words, az I've Gotta Get a Message to You, az I Started A Joke, a First of May, a Lamplight, a Don't Forget To Remember, a Lonely Days, a How Can You Mend A Broken Heart, a My World és a Run To Me emelkedett ki közülük.

Közben Robin Gibb szólólemezt adott ki "Robin's Reign" címmel, s rajta a Saved By The Bell világslágerrel..

A 70-es évek közepének diszkóláza azonban őket is elkapta és nemcsak a kissé lanyhuló karrierjüket támasztotta fel, hanem szupersztárrá is avatta őket, mivel sikerrel váltottak a férfiasabb soul-disco hangnemre. 1975-ben Arif Mardin új producerségével készült a "Main Curse" LP, mely platinalemez lett, s rajta a Jive Talkin' lett az év mindent elsöprő diszkósikere. Már saját produkciójukban jelent meg a "Children Of The World" LP, rajta a You Should Be Dancing és a Love So Right. A "Saturday Night Fever" filmzene három listavezető dalt hozott a fiúknak, s két további No.1. jött a "Spirits Having Flown" albumról, s ezzel egymás után hatszor kerültek a lista élére. Szintén Bee Gees szerzemény volt a "Grease" film címdala, amellyel Frankie Valli 1978-ban listavezető lett.

Közben Robin egyre inkább a szólópályáját erősítette az 1982-ben kiadott "How Old Are You" című LP-vel, s rajta az óriási sikerű Juliet című szerzeményével, míg Barry társszerzőként, producerként és énekesként jegyezte Barbra Streisand "Guilty" LP-j, rajta a Woman In Love világslágerével. Miami székhellyel saját lemezstúdiót létesítettek, s 1987-ben itt született a "You Win Again" című lemezük. Élő szereplések és jótékonysági fellépések tarkították a pop szeszélyesen változó világában is figyelemre méltóan hosszú pályájuk negyedik évtizedét.

Közben a sikereket tragédiák árnyékolták be, Maurice Gibb 2003-ban kórházba került, ahol súlyos bélpanaszok miatt meg kellett műteni, de a beavatkozás közben szívinfarctust kapott és életét nem tudták már megmenteni, 2003. január 12.-én, 53 éves korában Maurice Gibb elhunyt. Január 22.-én Robin és Barry közösen bejelentették, hogy Maurice halála egyben a Bee Gees együttes végét is jelenti, hiszen a "harmadik tag pótolhatatlan" veszteség. 2012-ben Robin Gibb, aki hosszú ideje vastagbélrákkal küzdött, végül veseelégtelenségben 2012. május 20-án 62 éves korában elhunyt.

Jelenleg tehát a Bee Gees egyetlen tagja Barry Gibb él, aki kiadta az együttes életét feldolgozó, korábbi 1979-es hiteles életrajzuk a "The Illustrated Bee Gees" módosított, új részletekkel gazdagított változatát. A Bee Gees-ről a korabeli sajtó úgy beszélt, mint a Beatles utódairól, hiszen egymás után jelentették meg a szebbnél szebb melódiákat, amelyek a nagyzenekari kíséretekkel megteremtették a pop újromantikus hullámát és új fazont is jelentettek a rajongóknak. Barry kifejezetten jóképű volt, Robinban, a maga szabálytalan fogaival, volt valami báj, s az örökké mosolygó és viccelődő és mindig kalapban fellépő Maurice hamar a közönség kedvence lett.

Így ők éppen megfeleltek azoknak az akkori fiataloknak, akiknek a Beatles már "túl öreg", a Rolling Stones vagy Jimi Hendrix "túl vad" volt.