1973-ban alakult amerikai rockegyüttes

A San Franciscó-i Wilson nővérek a brit rock hatása alatt nőttek fel a 60-as években, s 1973-ban döntöttek úgy, hogy baráti körükből muzsikustársakat keresnek a zenei elképzeléseik megvalósításához. A Heart a remek gitárkísérettel előadott kitűnő énekesi produkciójában Ann és Nancy óriási biztonsággal mozgott a soft-rock és a heavy metál sodrásában, s 1975-től külön színt jelentettek az amerikai rockzenei palettán. Az 1976-ban megjelent "Magic Man" című Top Ten slágerük, majd az egy évvel későbbi "Barracuda" című dalukkal Amerika kedvenc előadói közé kerültek.

A Heart együttes több mint négy évtizede van jelen a zenei életben, és ez idő alatt három fő felállásuk volt. Az együttes állandó tagja a két fő dalszerző testvérpár az énekes/gitáros Ann Wilson és a szintén éneklő, ritmusgitáros Nancy Wilson. Első nagylemezük a "Dreamboat Annie" 1975-ban jelent meg, és a folkkal kevert balladisztikus ötvözetű hard rock zenéjük az 1980-as évek elejéig sikeres volt, de meglepő módon Európa nem akart hallani a Heart-ról. Második LP-jük a kitűnő "Little Queen", majd az ezt 1979-ben követő "Dog And Butterfly" és az 1980-as "Bebe La Strange" után a Wilson nővérek két évre elvonultak, hogy újragondolják az elképzeléseiket .

Ezt követően népszerűségük csökkent, majd 1985-től az AOR-os (felnőttközpontú rock) hangvételnek, valamint a hard rock balladáiknak köszönhetően ismét a reflektorfénybe kerültek. A "These Dreams" című slágerük még csak a középmezőnyben végzett, de az 1987 júniusi "Alone" című rock-balladájuk az előkelő No.3. helyig jutott Angliában. Innen már Amerikában és Európában is párhuzamosan aratták sikereiket, melyek közül a '88-as "Nothin' At All", volt a legfigyelemreméltóbb 1990-ig, amikor megjelent a "Brigade" című új lemezük, melyről nyolc hónap alatt három dalt is kislemezre másoltak, melyek közül az "All I Wanna Do Is Make Love To You" Amerikában No.2., míg Angliában a 8. helyre került fel.

A hetvenes évekbeli folkos hard rock zenéhez a 2004-es Jupiter's Darling, a 2010-ben kiadott Red Velvet Car és a 2012-es Fanatic albumokkal tértek vissza. Karrierjük során több mint 30 millió albumot adtak el, ebből 22 milliót az Amerikai Egyesült Államokban. A VH1 100 Greatest Artists of Hard Rock listáján az 57. helyre rangsorolták a zenekart. A Heart a 70-es, a 80-as, a 90-es és a 2010-es években is feljutott az amerikai Billboard albumlista Top 10-be, ezáltal az egyik legtartósabb sikerű zenekar a hard rock történetében. 2013-ban beiktatták őket a Rock and Roll Hall of Fame halhatatlanjai közé.

Az együttes óriási sikerrel lépett fel Jason Bonham dobossal 2012 december 2.-án a Kenndey Centerben megrendezett Led Zeppelin Tribute koncerten és lenyűgöző magabiztossággal adták elő a nagy sikert, a "Stairway To Heaven"-t méltóan megemlékezve ezzel a nagy példaképeikről.